Unlock code

Maak je smartphone simlockvrij met de juiste unlock code

Unlock code

Je smartphone is voorzien van simlock en daardoor niet bruikbaar met iedere provider. Dit kan vervelend zijn, maar is gemakkelijk te verhelpen. Door het toestel te unlocken (de simlock verwijderen) is de mobiele telefoon voortaan bruikbaar met iedere provider.
Een van de belangrijkste zaken die je dient aan te schaffen is de unlock code. De unlock code zorgt ervoor dat de simlock opgeheven wordt. Door de unlockcode in te voeren op het moment dat je telefoon erom vraagt zal de blokkering gedeactiveerd worden.

Unlock code krijgen

Een unlock code is op verschillende manieren verkrijgbaar. De code is afhankelijk van de situatie vaak zelfs gratis verkrijgbaar bij je telecomprovider. In de gevallen dat je geen gratis unlock code kunt krijgen, kun je ervoor kiezen een unlock code te kopen. Over het algemeen kun je op de volgende manieren een simlock code bemachtigen:

Unlock code gebruiken

Nu je de unlock code hebt hoef je deze alleen nog in te voeren in de mobiele telefoon. Start hiervoor de telefoon op met een simkaart erin van een provider waarmee de telefoon niet werkt door de simlock. Je telefoon zal vragen om de unlock code in te voeren. Na dit gedaan te hebben en de vervolg stappen gevolgd te hebben zal het toestel voortaan gebruikt kunnen worden met iedere provider. Je hebt nu een simlockvrije smartphone.